De Kantoormanager 2.0
Neem contact met ons op!
0527 68 08 79

Tutorial enquête

Vorige maand hebben wij een enquête verstuurd naar de klanten van onze telefoonservice. Wij zijn namelijk benieuwd naar hun ervaringen. Zij kregen de enquête uit onderstaand filmpje toegestuurd als bijlage in de e-mail. Ben jij ook benieuwd hoe je op deze manier een leuke uitnodiging kan maken? Lees dan deze tutorial eens door:

Stap 1: De enquête maken –Wij hebben gekozen voor een digitale enquête via een website waarop je enquêtes kunt maken, versturen en de resultaten van de enquête kunt verzamelen.

Stap 2: Een PowerPoint presentatie maken – Als de enquête klaar is kun je de ‘uitnodiging’ in PowerPoint gaan maken. In dit geval bestaat de presentatie uit 2 dia’s.

                Dia 1 – Deze dia is de inleiding. Onder deze dia is een audiofragment toegevoegd. Je kunt het fragment plaatsen via het menu ‘invoegen’. Onder het kopje ‘media’ kun je kiezen voor het invoegen van een geluidsfragment. Er komt dan een luidspreker icoontje op je dia te staan. Wanneer je hier op klikt verschijnt in de taakbalk het menu ‘afspelen’. In dit geval is ervoor gekozen om het fragment automatisch te starten. Het fragment kan hier tevens worden ingekort tot de afspeellengte van de dia, zodat het niet doorloopt tot op de volgende dia. Nu hoef je alleen nog maar, onder het menu ‘opmaak’, het icoontje naar de achtergrond brengen of doorschijnend te maken, zodat je ziet hier niets meer van ziet.

                Dia 2 – Op deze dia staat een korte ‘brief’ aan de ontvangers met daarin een link naar de enquête. Het is natuurlijk niet zo mooi om de weblink in de tekst te zetten, dus de link is op deze dia gekoppeld aan een afbeelding. Begin daarvoor met het invoegen van een afbeelding of vorm naar keuze. Selecteer daarna de afbeelding/vorm en kies in het menu ‘invoegen’ de koppeling ‘hyperlink’. In het scherm dat opent kun je aan de linkerkant ervoor kiezen om naar een bestaand bestand of webpagina te gaan. Vervolgens vul je onderin het scherm bij de adresbalk de weblink in en klik je op ‘OK’. Je hebt de link nu gekoppeld aan de afbeelding. Je kunt deze testen door de diavoorstelling te starten en op de afbeelding te klikken. De weblink opent in een nieuw scherm.

Na het creëren van de dia’s kun je nog een aantal effecten toevoegen om de voorstelling wat op te leuken. Verder is het belangrijk om dia-overgangen in te stellen en deze automatisch af te laten spelen. De voorstelling moet in één vloeiende beweging automatisch afspelen. Onder het menu ‘overgangen’ kun je de afspeeltijd van de dia instellen, voordat deze overgaat naar de volgende dia.

Stap 3: Opslaan als voorstelling – Sla de presentatie in eerste instantie op als PowerPointpresentatie. Dit is namelijk het bestand dat je nog kunt bewerken. Om de presentatie op te slaan als voorstelling gebruik je de optie ‘Opslaan als’, geef je het bestand een naam en kies je vervolgens bij de extensie voor PowerPoint-voorstelling. Wanneer je dit bestand opent speelt gelijk de voorstelling af.

Stap 4: Verzenden -  Het enige dat je nu nog hoeft te doen is het bestand als bijlage invoegen in een e-mail met begeleidend schrijven en deze verzenden.

 

Het vergt wat creativiteit en wat tijd, maar het resultaat is er wel naar!